Cégismertető

Halna-Duna Kft.

Cégismertető:

Társaságunk 2007-ben történt megalakulása óta főtevékenységét Dunaújvárosban  az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. területén végzimunkagépeivel  a vasművel kötött szerződések keretében.

Egy az ISD Dunaferr Zrt.-vel 2007-ben kötött szerződés keretein belül cégünk munkagépei végzik a vasmű kohóinál keletkező salakféleségek (kéregsalak, kohókő, habsalak, granulált salak) rakodását a vasmű területén belül való szállítását, deponálását és a kialakított depók tereprendezését, valamint a salakféleségekben megtalálható vastörmelékek kiválogatását.

Társaságunk 2008-ban kibővítette az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.-vel folytatott együttműködését. Az új szerződés keretében a salakhányón több évtizeden keresztül kidepózott 1,5 – 2,5 millió tonna pihentetett salak (kohókő) feldolgozását vállalta. 2009 végére a feldolgozott kohókő meghaladta a 1,5 millió tonnát, melynek nagy része az M6-os autópálya építésénél került felhasználásra.

Ezen szerződés a 2010-es évben meghosszabbításra került, melynek keretében a vasmű jelenlegi termelése során folyamatosan keletkező salakot dolgozzuk fel.

2008-ban társaságunk fémhulladék szállítására szerződött az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.-vel. Ez a tevékenység a 2010-es évben szünetelt, majd 2011 májusában a cégünk megkapta a fémkereskedelemhez szükséges engedélyt, melyel a cég tovább tudta folytatni a fémhulladék kereskedői tevékenységét. Ez tevékenység jelenleg szünetel.

Társaságunk ugyancsak foglalkozik a vas és acélgyártás melléktermékeként keletkező granulált kohósalak értékesítésével. A granulált kohósalakot elsősorban cement gyárak vásárolják speciális cementek előállításához. 2009-ben 80.000 tonnát értékesített a cég  belföldi és külföldi partnereinknek. A 2010 évben ez a tevékenység szünetelt, majd 2011-ben a cég értékesítette a még raktáron lévő 38 700 tonna granulált kohósalak készletét.

A 2013-es évben társaságunk megnyert egy pályázatot, melynek keretében 2014-ben megvásárolt egy Mazak Integrex i-630V és egy Mazak Integrex i-200ST típusú CNC megmunkáló gépet. Az Integrex gépek széles körű és sokoldalú alkatrész megmunkálást tesznek lehetővé. Legfőképpen egyedi és nagy precizitást igénylő alkatrészek megmunkálása esetén jelentenek kiváló és gyors megoldást. Műhelyünket végül Székesfehérváron az Alba Ipari Zónájában hoztuk létre. Célunk, hogy rugalmasan szolgáljunk ki minden beérkező igényt és folyamatosan biztosítsuk a lehető legmagasabb színvonalú munkavégzést.