Dunaújváros Földmunkák

A Halna-Duna Kft. ezt a tevékenységét Dunaújvárosban, az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. területén végzi munkagépeivel, alvállalkozóként.

Az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.-vel 2007-ben kötött szerződés keretében társaságunk gépei végzik a vasmű kohóinál keletkező salakféleségek (kéregsalak, kohókő, habsalak, granulált salak, stb…) rakodását, szállítását, deponálását és a kialakított depók tereprendezését. A mozgatott anyagok mennyisége eléri a 150.000 tonnát havonta.

2008-ban a Halna-Duna Kft. kibővítette az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.-vel folytatott együttműködését, amelyben cégünk termelte ki és dolgozta fel az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. tulajdonát képező salakhányói anyagot. Az új hosszú távú szerződés keretében társaságunk a salakhányóra több évtizeden keresztül kidepózott 1,5-2,5 millió tonna pihentetett salak (kohókő) feldolgozását vállalta. Társaságunk szakemberei a salakhányón pihentetett salakot, annak feldolgozása során szétválasztották salakra és vastartalmú salakra, salakvas kinyerése céljából. Ugyanezen szerződés keretein belül a Halna-Duna Kft., mobil törő- és osztályozó munkagépeivel elvégezte a pihentetett salak törését és osztályozását különböző frakciókra, végül depózta, és a kiszállításnál rakodta. A termelés, a kezdeti havi 30.000 tonnáról, elérte a 110.000 tonna/hó mennyiséget. 2009 végére a feldolgozott kohókő meghaladta a 1,5 millió tonnát.

2008-ban társaságunk acélhulladék beszállítására is szerződött az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.-vel, amely évi 36.000 tonna acélhulladék beszállításáról szólt. Ezt a mennyiséget a 2009. évi szerződésben 45.000 tonna/évre növeltük.

A Halna-Duna Kft. továbbá foglalkozik a vas és acélgyártás melléktermékeként keletkező granulált kohósalak értékesítésével. A 2009-es évben 80.000 tonnát értékesítettünk külföldi és belföldi partnereinknek, a 2010-es évre pedig, 120.000 tonna granulált kohósalak értékesítésére szerződtünk az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.-vel.
Cégünk széles munkagépparkkal rendelkezik. Többek között:

  • Terex és Belaz típusú bánya dömperekkel,
  • Extec és New Holland márkájú homlokrakodókkal, mélyásókkal, forgó kanalas rakodókkal és dózerrel, valamint egy Extec típusú mobil törő és osztályozó géppel.

Ez a géppark lehetővé teszi számunkra a bérmunkák teljes ciklusának elvégzését, azaz a rakodást, szállítást, deponálást és tereprendezést is.